Intersoft Electronics & Advionics trekken Waterland aan als groeipartner

Olen & Oostkamp, 21 augustus 2019 –Waterland Private Equity Investments investeert groeikapitaal in Intersoft Electronics en Advionics – samen IE Group – internationale marktleiders in radartechnologie en -producten bedoeld voor de luchtverkeersleiding.

Intersoft Electronics levert componenten en software voor luchtverkeersleidingssystemen, waaronder radar testapparaten en functionele upgrades voor bestaande radars, welke de totale levensduurkost voor de operator van radarsystemen drastisch verminderen. Advionics, dat in 2016 de krachten bundelde met Intersoft Electronics, produceert hoogtechnologische geïntegreerde schakelingen en andere elektronische componenten voor nieuwe radarsystemen. De groep wordt wereldwijd beschouwd als vooraanstaand op producttechnisch gebied en is actief op alle continenten, zowel met eigen kantoren als via partnerorganisaties. Klanten in de radarmarkt zijn onder andere operatoren (bv. Eurocontrol, de Federal Aviation Administration van de Verenigde staten) en fabrikanten van radarsystemen (bv. Hensoldt, Raytheon, Thales).

Om zijn internationale groei te versnellen, en het bedrijf verder te professionaliseren, heeft IE Group beslist om zijn kapitaal te versterken met Waterland als financiële partner, welke het managementteam actief zal ondersteunen. Waterland neemt een meerderheidspositie in de groep. Samen met deze transactie hebben de aandeelhouders een nieuwe groeps-CEO aangetrokken, Thorsten Oelgart, voormalig VP & hoofd luchtverkeersleidingsradar bij Hensoldt, die de implementatie van de groeistrategie zal leiden.

Marcel Vanuytven (oprichter van Intersoft Electronics) zegt: “Waterland is de perfecte partner om de groep naar het volgende niveau te brengen.”. Erik Moons (CEO van Intersoft Electronics) voegt toe: “Samen kunnen we onze bestaande productlijnen opschalen en uitbreiden naar nieuwe segmenten.”. Jan Bonte (CEO van Advionics) duidt: “Met Waterland aan boord kunnen we ons groeitraject verderzetten door nieuwe innovatieve producten te introduceren bij radarspelers wereldwijd. “.

“Als technologische leider past de IE Groep perfect binnen onze strategie om te investeren in bedrijven met een groot groeipotentieel. We kijken ernaar uit om dit traject samen met het managementteam in te zetten.” zegt Cedric Van Cauwenberghe, managing partner bij Waterland Private Equity Investments.

Over Intersoft Electronics

Intersoft Electronics (www.intersoft-electronics.com) is opgericht in 1983 als ingenieursbedrijf gespecialiseerd in radartechnologie voor luchtverkeersleiding. Het groeide jaar na jaar uit tot de wereldwijde referentie voor testmateriaal voor radars (“RASS”) en gebruikte zijn diepe kennis over de verwerking van radarsignalen om unieke upgrades te ontwikkelen voor bestaande radars, waaronder systemen met lagere stroomvereisten die kunnen omgaan met windturbines en drones en hoogte-informatie kunnen weergeven.

Over Advionics

Advionics (www.advionics.be) startte in 1960 als de fabrikant van radarelektronica voor Siemens, welke later deel werd van Airbus Group. Als een onafhankelijke speler sinds 2015 breidde Advionics zijn klantenportfolio uit tot een Europese marktleider in de productie van complexe radarcomponenten en avionica systemen.

Over Waterland Private Equity Investments

Waterland (www.waterland.nu) is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die ondernemers terzijde staat bij het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en specifieke marktkennis stelt Waterland haar portefeuilleondernemingen in staat om zowel autonoom als door middel van overnames versneld te groeien. Waterland ondersteunt daarbij actief op financieel, strategisch en operationeel vlak. Waterland heeft kantoren in Antwerpen (BE), Bussum (NL), München (DE), Hamburg (DE), Zurich (ZW), Warschau (PL), Manchester (UK) en Kopenhagen (DK), en beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van € 6 miljard.